lørdag 27. oktober 2012

"Skal du på tur ...

...idag?" Eg er ingen morgenfugl og desse meldingane har ein tendens til å tikka inn før eg har kome meg ut av senga lørdag eller søndag morgon. Så og i dag!

"Jada, Vardhaugselet" - foreslo eg, medan eg tenkte at på Valen har sola for lengst stått opp og det vetle snødrysset vi har fått dei siste dagane er sikkert tint vekk. Ja, for vi har faktisk fått SNØ! I slutten av OKTOBER! Eg er eigentleg glad i vinter og snø, men dette er ALTFOR TIDLEG!!

Og ikkje så lenge etterpå parkerte vi ovanfor Søsterheimen på Valen og la i veg mot Vardhaugselet - i snø frå start til mål...Tint snø, mi høna liksom..

Men, det var jo fint då...
 
I dag valgte vi å gå vegen om Nordfjell, for der hadde vi ikkje gått før. At eg pusta og pesa og sleit meg opp trur eg ikkje vi kan skylda på hverken snøføret eller at det var bratt. Eg har nok brukt for mykje tid i sofaen i høst. Ok - litt kan vi vel skylda på snøføret - det var tungt å gå så lenge i snø.
 
Oppe på Kokkelberg - eller kanskje ikkje? Vi veit ikkje heilt kor Kokkelberg er faktisk for det står ingen skilt om det..
 
Utsikt over Husnes.
 
Skikkeleg påskestemning :-)
 
Endeleg oppe - men eit lite stykke å traske over Nordfjell til Vardhaug før vi når Vardhaugselet.
 
Teiknet på at vi er på rett veg.
 
Eg anar ikkje kor lang tid vi brukte opp i dag, men har ein mistanke om at det ikkje gjekk så ekstremt fort. Men, det gjorde jo ingenting - vi hadde det ikkje travelt.
 

Vardhaugselet.
 
Det var både påskestemning og julestemning på fjellet i dag. Ganske kald vind på toppen, men i solveggen var det varmt og fint. Apropos julestemning:
 
Vi syntes det passa godt med julebrus og kakemenn på fjellet i dag ;-)
 
Sist vi var på Vardhaugselet og skulle grilla enda det jo opp i katastrofe. Det fantes jo ikkje tørr ved i mils omkrets og vi huffa og puffa og prøde å blåsa fyr i vedkuppar det dryppa vatn av...Så då blei det kalde pølser og sure fjes. I dag derimot:
 
Hadde ikkje fyrmeister Ann Irene problem med å få fyr på bålet :-)
 
Så då kunne vi kosa oss med varme pølser. OK - vi hadde litt problem med å få gjennomsteikte pølsebrød (har vel med tolmod å gjera - mangel på slikt sådan) - men, hunden var ikkje så kresen på det :-)
 
Og her sit eg og kosar meg i solveggen med solbærtoddyen min :-)
 
Fine detaljar.
 
 
Koseleg på Vardhaugselet.
 
Fin utsikt og.
 
Vi bestemte oss for å gå ned igjen via Olderbotten då vi ikkje følte for å traska over Nordfjell igjen, og trudde det skulle vera kortare. Det er det nok sikkert og, men det var jo veldig mykje våtare og slett ikkje noko betre enn andre vegen. Dette veit sikkert dei lokale iom at det ikkje var så mange spor i stien her, mens det via Nordfjell var godt nedtrakka....
 
Olderbotten i sol og vinterstemning.
 
 
Vi hadde ein kjempefin tur idag til tross for at vi måtte traska i snø både opp og ned og kald vind på toppen. Kanskje dette var ein av dei siste fjellturane vi får til fots i år?
 
Ha-ha, neida - no skal vi jo kjøpa oss truger ;-)

 
 
 


 
 
 


1 kommentar:

Du må gjerne skriva ein kommentar her, om du vil :-)