No fann eg jo sjølvsagt ikkje igjen det blogginnlegget når eg skulle trø til på kjøkenet, men på dinmat.no fann eg denne oppskrifta:
Marshmallows
1 dl vatn
2 1/2 ss gelantinpulver
4 dl sukker
2 1/2 dl lys sirup
2 ts vaniljesukker
1 dl vatn
Så gjør man så her:
Miks saman 1 dl vatn og gelantinpulveret
Kok opp resten av ingrediensane. La det koka i ca. 10 min. medan du rører heile tida.
Hell sukkerblandinga - kun ei tynn stråle til kasserollen er tom - i gelantinblandingen medan du miksar på lav hastighet. Når du har fått heile sukkerblandinga oppi, set du miksaren på fullt. Miks til blandinga har fått ca. 3-dobbelt volum. Og som dåke ser - eg har hatt oppi litt farge :-)
Smør ei passeleg form med matolje og hell blandinga (dette var noko ekstremt klissete greier) oppi. La den stå nokre timar i romtemperatur - evt. over natta.
Når blandinga har stått lenge nok klippar du den opp i bitar (litt lurt å smørja saksa med olje òg), vend bitane i melis....
.....og vips så har du ei heil skål med godis som du ikkje heilt veit kva du skal gjera med - tru meg, du klarar i allefall ikkje tøma skåla aleine, for dette var søte saker :-)
Men, nokre bitar kan du iallefall ha i eit krus med kakao og krem :-) Mmmmmm...
Ja, ja, blei ikkje så aller verst dette. Mine Marshmallows kunne nok kanskje vore litt meir luftige, men dette var det min gamle handmiksar klarte å få til :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Du må gjerne skriva ein kommentar her, om du vil :-)